Ana Sayfa »
kürt edebiyatı
,
kürt mutfağı
,
tirşik
,
tirşik nedir
,
tirşik yemeği
» Tirşik - Kürt Mutfağı
Tirşik - Kürt Mutfağı
Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:43
TİRŞÎK
Kürtlerin Vazgeçemediği Lezzet Muhteşem 3'lü : Tirşîk + Nanê Tenûrê + Pîvaz
Tirşik , Coğrafyamızın tüm illerinde Kürt Mutfağında yerini almaktadır. Kürtlerin çok sevdiği yemek mutfaklarda sık sık pişmektedir.Coğrafya genelinde bilinen yapımı da pek zor olmayan bir lezzettir.
Tirşîk tarifi
Ambûrîn - Malzemeler
1 kilo patlıcan
İsteğe göre kuşbaşı
İsteğe göre bezelye
Kabak
İsteğe göre taze fasulye
Yarım kilo domates
3-4 sivribiber
soğan, sarmısak, kekik
1 buçuk su bardağı su
İsteğe göre pataates
Genellikle bunun yerine bamya ve taze süs biberi tercihtir.ve bunu ocak veya tüpte pisirilmez .dısarda veya tarla bsında odun.kırş ateşinde daha lezetli olur.?
Çekirine - Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz. Önce eti biraz haşlayıp, suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine soğan sarmısak ve biberi atıyoruz,biraZ daha kavuruyoruz. Patlıcanları ekledikten sonra biraz karıştırıp, domatesleri de kabuklarını soyup ekliyoruz. Suyunu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu yemeği çiğ olarak güvece koyup zeytinyağlı olarak da hazırlayabilir(miş)iz.
Benzer Başlıklar;
Dünyanın iklimi değişmedikçe , hiçbir kanun aklın adalet değirmeninde öğütülecek kadar; temiz, vicdani ve ahlaki değildir. Ozan Deniz Sarıtop