Ana Sayfa »
kilorik
,
kilorik yemeği
,
kürt edebiyatı
,
kürt mutfağı
,
kürt mutfağı nedir
» Kilorik - Kürt Mutfağı
Kilorik - Kürt Mutfağı
Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:45
KİLORÎK - SULU KÖFTE
Yapılan İller : Mûş , Çewlik , Bêdlis - Muş , Bingöl , Bitlis
Kilorîk , coğrafyamızın bir çok ilinde yapılan Kürt Mutfağından eşşiz bir lezzetti.Özellikle Mûş genelinde sıklıkla yapılmaktadır.
Ambûrin - Malzemeler
250 gram yagsız çiğ koftelık cekılmıs et
1/2 cay bardagı pirinç
1 tatlı kaşıgı tuz
1 yemek kaşıgı kırmızı pul biber
2 adet domates
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 adet kurusoğan
karabıber
sıvıyağ
Çekirine - Yapılışı
Etimizi bir kaba alıp uzerine havanda dovulmus pirincimizi tuzu ve kırmızı biberi ekleyerek guzelce yoğuruyoruz daha sonra yuvarlak mısket seklınde kofteler yapıp bunları genıs bır tabaga alıyoruz. Tenceremize sıvıyag ekleyerek koftelerı bu yaga atıp 5 dak. çeviriyoruz üzerine yemeklık doğranmıs soganı daha sonrada salçamızı eklyıp 5 dak daha kavuruyoruz. En son olarakta rendelenmıs domateslerımızı ve yeterinec su ıle karabıber ekleyerek yaklasık 20 dak. orta ateste pişirrek
Benzer Başlıklar;
Dünyanın iklimi değişmedikçe , hiçbir kanun aklın adalet değirmeninde öğütülecek kadar; temiz, vicdani ve ahlaki değildir. Ozan Deniz Sarıtop