Ana Sayfa »
burma
,
diyarbakır
,
kadayıf
,
kürt mutfağı
,
kürt resimleri
,
kürt yemekleri
» Diyarbakır Burma Kadayıfı - Kürt Mutfağı
Diyarbakır Burma Kadayıfı - Kürt Mutfağı
Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:40
DİYARBEKİR 'İN MEŞHUR FISTIKLI BURMA KADAYIFI
Kadayıfın burulmuşu, içine fıstık konulmuşu, üstüne şerbet dökülmüşü. Diyarbekirden Türkiyeye Kürt Mutfağı Lezzeti ...
Tavsiye Mekan
Sıtkı Usta, hayatınızda yiyebileceğiniz en güzel cevizli burma kadayıfı Diyarbakir da yapan kadayıf ustasıdır.Ufak bir dükkani vardır ve başkada şube açmayı düşünmüyormuş.
Ambûrîn - Malzemeler
750 gram burma tel kadayif
Bir buçuk su bardagi dövülmüs antepfistigi
7 çorba kasigi tereyagi
Serbeti için:
2 su bardagi su
Üç buçuk su bardagi tozseker
Yarim limonun suyu
Süslemek için:
Antepfistigi
Çekirine - Yapılışı
Kadayifin bir kismini ayirip, uzunlamasina yayin. Kadayifin tam ortasina yeterli miktarda antepfistigi koyun. Kadayifin bir kenarini antepfistiginin üzerine kapatip, rulo seklinde sarin. Ruloyu gül böregi gibi kivirarak, yuvarlak sekle getirin. Kalan kadafi da ayni sekilde hazirlayin. Kadayiflari birbirine iyice yaklastirarak tepsiye dizin. Tereyagini iyice kizdirip, kadayifin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda alti kizarana dek pisirin. Serbeti hazirlamak için su ve tozsekeri kaynatin. Ocaktan alip, limon suyunu ilave edin. Ilinmaya birakin. Kadayiflari ters çevirip, diger yüzlerini de 5 dakika kizartin. Firindan alip, 5 dakika dinlendirin. Üzerine ilik serbeti gezdirin. Antepfistigi ile süsleyip, servis yapin.
Benzer Başlıklar;
Dünyanın iklimi değişmedikçe , hiçbir kanun aklın adalet değirmeninde öğütülecek kadar; temiz, vicdani ve ahlaki değildir. Ozan Deniz Sarıtop