Güncel Başlıklar:
Ana Sayfa » , , , » Kırçikli Kalem Dolması - Kürt Mutfağı

Kırçikli Kalem Dolması - Kürt Mutfağı

Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:30




 KIRÇİKLİ KELEM DOLMASI

Yöresi : Mûş - Muş

Muş ve çevresinde sıklıkla yapılan Kırçikli Kelem Dolması , yağlı et bir miktar bulgurla karıştırılarak iyice yoğrulur. Suda haşlanmış lahana yapraklan ufak parçalara ayrıldıktan sonra etleri içine küçük küçük doldurulur. Sıkılarak tencereye doldurulur. Her sırada bir daha önce hazırlanan domates, biber, soğan, maydanoz gibi sebzeler de küçük küçük doğranarak sıraların araşma doldurulur. Tencere dolunca su-haşlanır. Sahanlara doldurularak üzerine yağ serpilir.