Ana Sayfa »
kalem dolması
,
kalem dolması malzeme
,
kalem dolması nasıl yapılır
,
kürt mutfağı
» Kırçikli Kalem Dolması - Kürt Mutfağı
Kırçikli Kalem Dolması - Kürt Mutfağı
Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:30
KIRÇİKLİ KELEM DOLMASI
Yöresi : Mûş - Muş
Muş ve çevresinde sıklıkla yapılan Kırçikli Kelem Dolması , yağlı et bir miktar bulgurla karıştırılarak iyice yoğrulur. Suda haşlanmış lahana yapraklan ufak parçalara ayrıldıktan sonra etleri içine küçük küçük doldurulur. Sıkılarak tencereye doldurulur. Her sırada bir daha önce hazırlanan domates, biber, soğan, maydanoz gibi sebzeler de küçük küçük doğranarak sıraların araşma doldurulur. Tencere dolunca su-haşlanır. Sahanlara doldurularak üzerine yağ serpilir.
Benzer Başlıklar;
Dünyanın iklimi değişmedikçe , hiçbir kanun aklın adalet değirmeninde öğütülecek kadar; temiz, vicdani ve ahlaki değildir. Ozan Deniz Sarıtop