Ana Sayfa »
abdigor köftesi
,
abdigor köftesi tarifi
,
abdigor nedir
,
kürt edebiyatı
,
kürt mutfağı
» Abdigor Köftesi - Kürt Mutfağı
Abdigor Köftesi - Kürt Mutfağı
Unknown 26 Temmuz 2013 Cuma 03:33
ABDİGOR KÖFTESİ
Yöresi : Agirî - Ağrı
Ağrı Doğubeyazıt'a gelipte bu lezzeti tatmadan dönenler bin pişman oluyor.Yörenin en lezzetli yemeğidir.
En önemli özellği servis olarak 1 adet yapılmasıdır tek şekilde büyükçe bir top halinde servis verilen köfte oldukça doyurucu ve lezzetlidir .
Ambûrîn - Malzemeler
Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat
Çekirine - Yapılışı
Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.
Benzer Başlıklar;
Dünyanın iklimi değişmedikçe , hiçbir kanun aklın adalet değirmeninde öğütülecek kadar; temiz, vicdani ve ahlaki değildir. Ozan Deniz Sarıtop